Adatbázisok

Előfizetett adatbázisok

A hozzáférés módja:

a) az egyetemi hálózatról,
b) távoli hozzáféréssel Shibboleth/eduID-azonosítóval bárhonnan:

1. Régió és a szervezet kiválasztása

régió: “Hungarian eduID.hu Federation”

szervezet:  “Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem / Hungarian University of Agriculture and Life Sciences”

VAGY “Szent István Egyetem / Szent István University”

2. a beléptető sorokba be kell írni az egyetemi felhasználói azonosítót és jelszót (azaz az egyetemi eduID felhasználónevet és jelszót).

FIGYELEM! Nem minden esetben kérik a régió azonosítását, és az eduID bejelentkezés ikonja/linkje minden esetben máshol található a bejelentkezési felületen! Bővebben …

Academic Search Ultimate EBSCO – multidiszciplináris, teljes szöveggel info_512pxGREY
Akadémiai Kiadó Folyóiratai – multidiszciplináris, teljes szöveggel; open access publikálási lehetőség! info_512pxGREY
Akadémiai Kiadó MERSZ – multidiszciplináris, teljes szövegű könyvgyűjtemény info_512pxGREY
Arcanum Digitális Tudománytár (ADT) – multidiszciplináris, teljes szöveggel, archív, magyar nyelvű info_512pxGREY
Business Source Premier EBSCO  – közgazdaság-tudomány, teljes szöveggel info_512pxGREY
Cambridge University Press (CUP) Journals – multidiszciplináris, teljes szöveggel; open access publikálási lehetőség! info_512pxGREY
De Gruyter Journals – Complete Package – multidiszciplináris, teljes szövegű folyóiratok; open access publikálási lehetőség! info_512pxGREY
eBook Collection EBSCO – multidiszciplináris, teljes szövegű e-könyvek info_512pxGREY
EconLit EBSCO – közgazdaság-tudomány, bibliográfiai és teljes szövegű info_512pxGREY
IEEE Xplore – műszaki tudományok, teljes szövegű folyóiratcikkek, könyvek, műszaki leírások, konferenciaanyagok; open access publikálási lehetőség! info_512pxGREY
Interkönyv Typotex – multidiszciplináris, teljes szöveggel info_512pxGREY
Journal and Highly Cited Data (JHCD) Clarivate Analytics – tudománymetria, folyóiratok impakt faktor, Highly Cited és Hot Paper lekérdezés a Web of Science-ben. info_512pxGREY
Kossuth Kiadó – társadalomtudomány, teljes szövegű könyvek; a távoli hozzáférést biztosító kódot kérje munkatársainktól! info_512pxGREY
Oxford Art Online, Oxford University Press – művészettörténeti és szépirodalmi kézikönyvek múzeumi képanyaggal info_512pxGREY
ProQuest Central – multidiszciplináris, teljes szövegű folyóirat adatbázis info_512pxGREY
ScienceDirect Elsevier – multidiszciplináris, teljes szöveggel; open access publikálási lehetőség! info_512pxGREY
Scopus Elsevier – multidiszciplináris, bibliográfiai info_512pxGREY
SpringerLink – multidiszciplináris, teljes szöveggel; open access publikálási lehetőség! info_512pxGREY
Szaktárs, Szakkiadók Társulása – a legfontosabb magyar szakkönyvkiadók művei teljes szöveggel; Osiris, L’Harmattan, Kortárs stb. info_512pxGREY
Szaktudás Kiadó Ház – mezőgazdaság, teljes szöveggel info_512pxGREY
Taylor and Francis Online – multidiszciplináris, teljes szöveggel a 2018-ban és 2019-ben megjelent cikkek; elérhető a COVID-19 járvány idején! info_512pxGREY
Web of Science Clarivate Analytics – multidiszciplináris, hivatkozáskereső bibliográfiai adatbázis info_512pxGREY
Wiley Online Library– multidiszciplináris, teljes szöveggel; open access publikálási lehetőség! info_512pxGREY
 
Szabadon elérhető adatbázisok
 

mtmtMTMT – Magyar Tudományos Művek Tára

A Magyar Tudományos Művek Tára (MTMT)  Magyarország több célra hasznosítható nemzeti  adatbázisa. A Magyar Tudományos Akadémia, a MAB, a Magyar Rektori Konferencia, az OTKA és az Országos Doktori Tanács hozta létre 2008 második felében. A magyar tudományos élet kiemelkedő publikációnak adattára, teljes szövegű és bibliográfiai eléréssel is.


Mate repozitóriumok


GreenFILE

A GreenFILE egy EBSCO által kínált, ingyenesen hozzáférhető környezetvédelmi adatbázis, mely az emberiség és a környezet kapcsolatával foglalkozó forrásokhoz nyújt hozzáférést. Többek között a globális felmelegedés, a zöld építés, a környezetszennyezés, a fenntartható mezőgazdaság, a megújítható energia és az újrahasznosítás témakörében kereshetők benne anyagok.


DART – Europe E-theses Portal

Multidiszciplináris adatbázis. A DART-Europe tagjai közös keresőfelületen teszik elérhetővé az általuk elektronikus formában archivált doktori értekezéseket és azok téziseit. Az együttműködés kiemelt célkitűzése az elektronikus disszertációk jövőjének alakítása európai szinten, melyet fórum kialakításával, ismertető anyagokkal, előadásokkal, s a rendelkezésre álló források felkutatásával és kiaknázásával (pályázatok, projektek) igyekeznek megvalósítani.


Corvinus Disszertációk
A Budapesti Corvinus Egyetemen védett Ph.D. értekezések közül a teljes szöveggel elektronikus formában is rendelkezésre állókat lehet az adatbázisban megtekinteni.


Corvinus Kutatások
A Budapesti Corvinus Egyetemen keletkező szellemi termékek, kutatási eredmények digitális intézményi repozitóriuma. A SZIE Budai Campusának kutatói, alkalmazottai által létrehozott kutatási eredmények is itt találhatóak 2016-ig, többek között folyóiratcikkek, könyvfejezetek, műhelytanulmányok, konferencia előadások.


MATARKA – MAgyar folyóiratok TARtalomjegyzékeinek Kereshető Adatbázisa
Túlnyomórészt Magyarországon megjelenő tudományos és szakmai folyóiratok tartalomjegyzékeinek kereshetőségét és böngészését teszi lehetővé.


REAL – az MTA Könyvtárának Repozitóriumai

Az MTA Könyvtára több repozitóriumot is működtet, melyek mindegyike egy-egy területet fed le pl.: folyóiratok, doktori értekezések, kéziratok stb. A gyűjteményekben külön-külön és egyszerre is indítható keresés.


MOKKA-ODR
Országos dokumentumellátási rendszer, amely többek között magában foglalja a könyvtárközi dokumentumellátást és a könyvtári dokumentumok lelőhely-nyilvántartását. Bővebben…


MABI – Magyar Mezőgazdasági Bibliográfia


tankonyvtar-logoDigitális Tankönyvtár
A Tankönyvtár célja a tudományos és felsőoktatási tartalmak központi elektronikus közzétételének biztosítása, a minőségi, magyar tudományos színvonalat képviselő tartalmak elérhetővé tétele. Több mint 13 ezer teljes szövegű dokumentum a tudomány minden területéről.


doaj_logo_new1DOAJ – Directory of Open Access Journals
A szabadon hozzáférhető tudományos szakfolyóiratok adatbázisa.


DOAB – Directory of Open Access Books

A DOAB szabadon elérhető lektorált tudományos kiadványokhoz nyújt hozzáférést számos témában. Az adatbázisban lehetőség van kereső használatára és témakörök szerinti böngészésre is.


OpenDOAR – The Directory of Open Access Repositories

Az OpenDOAR a tudományos nyílt hozzáférésű repozitóriumok címjegyzéke. Az oldalon lehetőség van repozitóriumakat keresni és böngészni azok tartalmaiban.


https://static1.worldcat.org/wcpa/rel20181001/images/logo_wcmasthead_en.pngWorldCat

A könyvtári szolgáltatások és tartalmak nemzetközi hálózata, “világkatalógus”. 72 ezer könyvtár gyűjteményének bibliográfiája érhető el az oldalon.


usdalogocolorAgricola – AGRICultural OnLine Access

Az Egyesült Államok Mezőgazdasági Nemzeti Könyvtárának állományában kereshetünk. Bővebben…


Eurostat

Az Európai Unió Statisztikai hivatala az Eurostat ingyenesen közzéteszi adatállományát, és kiadványai elektronikus változatát.


KSH – Központi Statisztikai Hivatal adatbázisai

Magyarország társadalmi és gazdasági helyzetére, népességének alakulására vonatkozó hivatalos adatokat a KSH teszi közzé.


Magyar Közlöny online

A Magyar Közlöny és Lap- és Könyvkiadó online elérhető kiadványai.


OpenDissertations (EBSCOhost)

Nyílt hozzáférésű adatbázis, mely magába foglalja az EBSCO korábban kiadott American Doctoral Dissertations adatbázisát, valamint további disszertációs metaadatokat.


VISSZAJELZÉS A 2020.10.22-ÉN ELHANGZOTT FORRÁSKUTATÁS ÓRA KAPCSÁN. A KÉRDŐÍV ELÉRHETŐ 2020. NOVEMBER 8-IG.

Hírdetés