Minőségirányítás

Könyvtárunk a Minősített Könyvtár cím birtokosa 2018 óta. A cím elnyerésére az Emberi Erőforrások Minisztériuma évente hirdet pályázatot a 33/2017. (XII. 12) EMMI rendelet alapján. Az ebben megfogalmazottak szerint, az Emberi Erőforrások Minisztériuma azon magas színvonalú szakmai munkát folytató nyilvános könyvtárak munkáját kívánja elismerni, melyek a minőségirányítás módszereinek több éves alkalmazásával kiemelkedő teljesítményt nyújtanak.

Az elmúlt 10 év jelentős változásait a minőségirányítási módszerek tudatos alkalmazásával menedzseltük annak érdekében, hogy minél magasabb színvonalon tudjuk kiszolgálni felhasználóinkat, mindazokat, akik a könyvtár szolgáltatásait személyesen és vagy online igénybe veszik. A Minősített Könyvtár cím elnyerése azt bizonyítja, hogy jó úton járunk, és fejlődési törekvéseinkben megerősít, motivál bennünket. A Minősített könyvtár cím használatára 5 évig lettünk jogosultak.

A vállaltaknak megfelelően közzétesszük Könyvtárunk szakmai beszámolóját, melyet a Minősített Könyvtár cím pályázati anyagaként nyújtottunk be 2018-ban.

Entz Ferenc Könyvtár és Levéltár, Szakmai beszámoló 2018. – Minősített Könyvtár cím pályázat